Δυο λόγια για Το Πορτρέτο της Σιωπης


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
Στόχος μου ήταν να δημιουργήσω ένα χαρακτήρα αντισυμβατικό, έναν χαρακτήρα που βρίσκει τη δύναμη να διεκδικήσει την προσωπική του ελευθερία και το δικαίωμά του για αυτοδιάθεση, που προσπαθεί να φιλοτεχνήσει το πορτρέτο της δικής του ζωής, διαλέγοντας ο ίδιος τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσει, βρίσκοντας το θάρρος να απορρίψει όλα όσα η οικογένεια και η κοινωνία του προετοίμαζε.

Κάπως έτσι γεννήθηκε ο Χριστόφορος, ο κύριος πρωταγωνιστής του έργου. Ένας άνθρωπος που επιλέγει να ταυτίζει τη μοναχικότητά του με τη μουσική και την ανεξαρτησία του με τη θάλασσα κι ορίζει τα δύο αυτά στοιχεία ως το προσωπικό του όριο ελευθερίας, το οποίο διεκδικεί με πάθος, διαλέγοντας να αποσυρθεί σε ένα ολότελα δικό του κόσμο, ένα ιδιωτικό μονοπάτι στο οποίο θα βαδίσει εντελώς μόνος του.

Γύρω του κινούνται οι υπόλοιποι χαρακτήρες. Άνθρωποι καθημερινοί που δοκιμάζονται από τα συναισθήματα τους, αγαπούν, πάσχουν και κρίνονται από το μέγεθος των αποφάσεών τους, καθώς αυτές κινούν τα νήματα των εξελίξεων.

Τους αγάπησα όλους με την ίδια ένταση αλλά όχι με το ίδιο πάθος που αγάπησα τον Χριστόφορο. Για μένα ο Χριστόφορος είναι ένα ιδιαίτερο, υπερβατικό πλάσμα με μια ψυχή λουσμένη στη μουσική και στο φως μιας της θάλασσας. Γι αυτό άλλωστε επέλεξα να μην κατονομάσω ένα συγκεκριμένο τόπο καταγωγής του, αλλά να χρησιμοποιήσω στοιχεία από όλο το θαλασσινό χώρο της Ελλάδας. Ελπίζω να τον αγαπήσετε κι εσείς όσο κι εγώ. Ελπίζω να κατανοήσετε τις πράξεις του και να τον αφήσετε να αποτυπώσει στην ψυχή σας  το Πορτρέτο της σιωπής που προσπάθησε να ζωγραφίσει με τη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: