Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Η Λότη Πέτροβιτς γράφει για το "Ουίσκι μπλε"

Τα πρώτα λόγια για το βιβλίο γράφτηκαν από την Λότη Πέτροβιτς και την ευχαριστώ ιδιαίτερα!

http://lotypetrovits.blogspot.gr/2014/10/blog-post.html

Το νέο βιβλίο της Τέσυς Μπάιλα Ουίσκι μπλε είναι ένα μυθιστόρημα-περιδέραιο καμωμένο από ιστορίες, που σαν πέτρες περίτεχνα δουλεμένες από βάσανα, πίκρες και περιπέτειες, δένονται μεταξύ τους και στολίζουν τον λαιμό της πολύπαθης νεότερης Ελλάδας.
Κάθε πέτρα έχει τη δική της αξία, προέρχεται από ξεχωριστό σκληρό υλικό, κουβαλάει τις δικές της γλυκόπικρες μνήμες – ξεριζωμούς και προσφυγιές, ξενιτεμούς κι επαναπατρισμούς, κοινωνικές ανισότητες, αδικίες, ανέχεια, ορφάνια, αλλά και φιλία, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, έρωτες και οικογενειακή ζεστασιά, στοιχεία που τα πλαισιώνουν τοπικοί γλωσσικοί ιδιωματισμοί, ήθη και έθιμα. Κι όλα μαζί φανερώνουν ολοζώντανα και γλαφυρά τα όσα βίωσαν οι ΄Ελληνες, στον εικοστό αιώνα κυρίως, μέσα κι έξω από την πατρίδα τους στην προσπάθεια να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τη μιζέρια, στον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή μένοντας ή φεύγοντας από τον γενέθλιο τόπο.
Πρόκειται για ένα βιβλίο-καλειδοσκόπιο, που δείχνει πεντακάθαρα με χρώματα ζωηρά την πολύπλευρη, πολυποίκιλη και συχνότατα οδυνηρή πραγματικότητα που έζησε κι εξακολουθεί να ζει ο λαός μας, μια πραγματικότητα που άμεσα ή έμμεσα αφορά τον καθένα μας.
΄Ένα βιβλίο πραγματικά αξιοδιάβαστο!
http://www.psichogios.gr/site/Books/show/1002677/oyiski-mple

1 σχόλιο:

Ντένης Κοντρίνης είπε...

Καλησπέρα.
Τυχαία περαστικός. Πολύ αξιόλογο το μπλογκ σου.
Το βιβλίο "Ουίσκι μπλε" πολύ ενδιαφέρον. Θα προσπαθήσω να το πάρω. Γράφω κι΄εγώ βιβλία. Ήδη έχω εκδόσει τέσσερα. Οι Άγκυρες, (με ομογενειακέςς ιστορίες) Στα χρόνια της Δόξας, ιστορικό, Η Γειτονιά του Κάστρου, οδοιπορικό και Οι αντίθετοι, ιστορικό.
Με βρίσκεις στο http://eftanhsa.blogspot.com
Νάσαι καλά.