Παρουσίαση του βιβλίου Το μυστικό ήταν η ζάχαρη στον Ιανό,14/6/13

Μόλις μια μέρα μετά την κυκλοφορία του βιβλίου μου με τίτλο Το μυστικό ήταν η ζάχαρη από τις εκδόσεις Ψυχογιός, έγινε η επίσημη παρουσίαση του στην  κατάμεστη αίθουσα του Ιανού. Πολλοί φίλοι με τίμησαν με την παρουσία τους και κυριολεκτικά μετέτρεψαν τη βραδιά αυτή από μια απλή παρουσίαση βιβλίου σε μια μεγάλη γιορτή.
Χρωστάω σε όλους όσοι παραβρέθηκαν ένα μεγάλο ευχαριστώ, όλοι σπουδαίοι φίλοι, άνθρωποι που με στηρίζουν από την πρώτη στιγμή σ' αυτό το χώρο,  ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και πολλοί συγγραφείς , όπως ο Μάνος Κοντολέων, η Λότη Πέτροβιτς, ο Μανόλης Πρατικάκης, ο Γιώργος Συμπάρδης, ο Γιάννης Καλπούζος, η Μάρω Κερασιώτη,  η Πένυ Παπαδάκη, η Μαίρη Παναγιώτου, ο Τάσος Σταυρακέλης, η Έμυ Τζοάννου, ο Γεράσιμος Καρέλος, η Αλίκη Οικονόμου Γιωτάκου, ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος και ο γνωστός καλλιτέχνης Πασχάλης.

Σημαντική για μένα ήταν η παρουσία του εκδότη μου κ. Θανάση Ψυχογιού που με τίμησε, αμέσως μάλιστα  μετά την επιστροφή του από ταξίδι, σ' αυτή την πρώτη εμφάνιση μου από τον εκδοτικό του οίκο. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω ακόμη τις εκδόσεις Ψυχογιός που στο σύνολό τους δούλεψαν με απίστευτη συνέπεια για να ετοιμαστεί το βιβλίο και συγκεκριμένα την κ. Αγγέλα Σωτηρίου για το πρώτο ζεστό καλωσόρισμα στον εκδοτικό οίκο, την κ. Πόπη Γαλάτουλα, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων που ετοίμασε μια τόσο όμορφη βραδιά και με τίμησε με την παρουσία της, την κ. Κλειώ Ζαχαριάδη, υπεύθυνη marketing,  αλλά και όλους όσοι συνεργάζονται μαζί τους και με τόση αγάπη έδωσαν ζωή στο βιβλίο μου. Τις κ. Μπουκουβάλα Χρυσούλα για την υπομονή της και το όμορφο εξώφυλλο του βιβλίου και την κ. Κολλάτου ιδιαίτερα.

Το βιβλίο παρουσίασαν δυο σπουδαίοι συγγραφείς που αγαπώ και εκτιμώ βαθύτατα. Ο Δημήτρης Στεφανάκης, που άνοιξε τη βραδιά και που από την πρώτη στιγμή που του εμπιστεύτηκα το βιβλίο, πολύ πριν φτάσει στα χέρια του εκδότη, πίστεψε σ' αυτό και το παρουσίασε με τόση καθαρότητα και ειλικρίνεια και η Κώστια Κοντολέων, που η γενναιοδωρία της και η δοτικότητά της με έμαθε να πιστεύω ότι τελικά στη ζωή το μυστικό είναι η φιλία, η γνήσια αγάπη και η βαθιά επικοινωνία.  Είναι δυο άνθρωποι με τους οποίους μοιράστηκα τις αγωνίες αυτού του βιβλίου από την πρώτη στιγμή της συγγραφής του και μίλησαν, προσεγγίζοντας ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία την υπόθεση, την ιστορία, και τους βασικούς ήρωες αυτού του βιβλίου.
 Επίσης να ευχαριστήσω την ηθοποιό Κωνσταντίνα Τζώρτζη που ζωντάνεψε με τη φωνή της τόσο αισθαντικά τους ήρωες αυτού του βιβλίου διαβάζοντας αποσπάσματα. Και τέλος τον παλιό μου μαθητή και παντοτινό μου φίλο, τον μόλις δεκαεπτάχρονο σήμερα  Νίκο Γουλανδρή για την υπέροχη  μουσική που με τόσο ταλέντο και αγάπη συνέθεσε για να "ντυθεί" μουσικά το βίντεο του βιβλίου που δημιουργήθηκε από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση εδώ:



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Τις νύχτες έπαιζε με τις σκιές από τον Δημήτρη Κώτσο

ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΙΣ ΤΑΝ ΠΟΛΙΝ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ