Παρουσίαση στο βιβλιοπωλείο ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ, στο Ηράκλειο

Έγινε πριν λίγες μέρες η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου Το Παραμύθι της Βροχής στο βιβλιοπωλείο ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ στο Ηράκλειο Κρήτης. Μια ζεστή βραδιά σ' ένα φιλόξενο χώρο, όπου το χαμόγελο όλων μας έκανε από την πρώτη στιγμή να νιώσουμε τι θα πει κρητική φιλοξενία.
Μέσα στο βιβλιοπωλείο από νωρίς έπαιζε η μουσική του Νίκου Γουλανδρή που έχει ντύσει μελωδικά το βιβλίο και το φως από τα κεριά και τα φαναράκια έφερνε έναν αέρα εξωτικό που έδενε αρμονικά τόσο με το θέμα του βιβλίου όσο με την ανοιξιάτικη βραδιά που μας χάριζε το Ηράκλειο. 
Φίλοι, αναγνώστες, άνθρωποι που γνώρισα για πρώτη φορά και η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη, μαζευτήκαμε για να μιλήσουμε για το βιβλίο και να απολαύσουμε μια ιδιαίτερη βραδιά. Γρήγορα γίναμε όλοι  μια παρέα με ένα ποτήρι λευκό κρασί, προσφορά από τα κτήματα Ζαχαριουδάκη.  Κοντά μας και ο φωτογράφος Graham Hodgets που κάλυπτε τη βραδιά και τον ευχαριστώ πολύ για τις τόσο όμορφες φωτογραφίες του.


Για το βιβλίο είχα την τύχη να μιλήσει η παιδίατρος Χριστίνα Μπασιούρη, η οποία έδωσε ένα διαφορετικό τόνο στην παρουσίαση, μιλώντας για το βιβλίο μέσα από την καρδιά της, θέτοντας καίριες ερωτήσεις, κάνοντας χιούμορ και διαβάζοντας αποσπάσματα με έναν τρόπο σαγηνευτικό και τόσο ζωντανό!















Το βιβλίο παρουσιάστηκε σκοπίμως στη γενέθλια πόλη του στο Ηράκλειο στις 6/4/12 καθώς αυτή η ημέρα ήταν η επίσημη ημέρα ανθοφορίας της κερασιάς στην Ιαπωνική πρωτεύουσα και όλο το Τόκιο γιόρταζε μια σημαντική για τους Ιάπωνες μέρα. Έτσι η βραδιά αυτή έγινε και για εμάς εξίσου σημαντική και από μια απλή παρουσίαση βιβλίου έγινε μια γιορτή και για μένα.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Τις νύχτες έπαιζε με τις σκιές από τον Δημήτρη Κώτσο

ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΙΣ ΤΑΝ ΠΟΛΙΝ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ