Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΕΝΑΣΤΡΟΝ

Η παρουσίαση με αφορμή την Β έκδοση του ΠΟΡΤΡΕΤΟΥ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ έγινε χτες 7 Απριλίου στο βιβλιοχώρο ΕΝΑΣΤΡΟΝ με μεγάλη επιτυχία!
Ο χώρος γέμισε και πάλι και η ζεστασιά της αγάπης σας πλημμύρισε την εκδήλωση!
Όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε και μας γέμισαν χαρά.

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο βιβλιοκαφέ ΕΝΑΣΤΡΟΝ που με τη υποδειγματική του φιλοξενία μας έκανε όλους να νιώσουμε τόσο ζεστά.
                                                                                                                  
                                                                                

Ένα μεγάλο ευχαριστώ χρωστάω έπίσης στην ηθοποιό κ. ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, που αν και τραυματισμένη, ήρθε στο ΕΝΑΣΤΡΟΝ και με τη γλυκιά και τρυφερή της φωνή έδωσε ζωή στους ήρωες του βιβλίου και μας συγκίνησε όλους, ορίζοντας τους τόπους της φαντασίας μας!
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την συγγραφέα και επιστήθια φίλη κ. ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΡΑΥΛΟΥ, η οποία είναι από τους πρώτους που αγάπησε ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ, ταυτίστηκε μαζί του, του χάρισε τον τίτλο του και το παρουσίασε, καθηλώνοντας τους πάντες με τον λόγο της. Κυρίως όμως μετέτρεψε ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ σε ένα ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΦΙΛΙΑΣ και τη γραφή αυτού του βιβλίου μια εμπειρία ζωής για μλενα!
Στην παρουσίαση παρεβρέθηκαν γνωστοί συγγραφείς, οι οποίοι με τίμησαν με την παρουσία τους.  Η  κ.ΤΣΑΜΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, με τον σύζυγό της, η κ. ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗ, η κ. ΕΛΣΗ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ, η κ.    ΝΑΤΑΣΑ ΓΚΟΥΤΖΙΚΙΔΟΥ, ο κ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΡΙΒΑΣ, ο οποίος ήρθε ειδικά για την παρουσίαση του βιβλίου από την Πάτρα για δεύτερη φορά, ο κ. ΣΑΜΙΟΣ, τους οποίους ευχαριστώ πολύ που με τίμησαν.
Παλιοί και νεότεροι φίλοι ήρθαν και πάλι στην παρουσίαση και με πολύ αγάπη στήριξαν για άλλη μία φορά την προσπάθεια αυτή. Ανάμεσά τους η κ. ΤΑΣΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ, φίλη και ζωγράφος, η οποία φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του βιβλίου, κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων!η παρουσίαση έκλεισε με την προβολή βίντεο στο οποίο παρουσιάστηκαν φωτογραφίες δικές μου σχετικές με το βιβλίο με αφηγητή τον ηθοποιό ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ενώ ο ήχος του βιολιού έντυνε μελωδικά όλη την εκδήλωση.
επόμενη παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη!

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο, Τέσσυ μου, για την ωραία εκδήλωση. Εύχομαι πάντα επιτυχίες.
Σε φιλώ
Λότη Πέτροβιτς
Ο χρήστης Θωμας Γκογκος είπε…
Η κυρία Μπάιλα είμαι σίγουρόσ ότι η μία παρουσίαση θα ζηλέυει την άλλην! Για άλλη μια φορά μια εκπληκτική παρουσίαση! Ένα ταξίδι που σε τίποτα δεν διαφέρει με ένα πραγματικό!
Εύχομαι τα καλύτερα για το βιβλίο σας!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ήμουν κι εγώ εκεί κι αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν που όλοι είχαμε γίνει μια συντροφιά. Εκπληκτική η παρουσίαση του βίντεο αν και στην αρχή ...τρομάξαμε λίγο, πλάκα κάνω.
πάντα τέτοια και καλή επιτυχία στο βιβλίο σας!
Θάλεια
Ο χρήστης Νατάσα Γκουτζικίδου είπε…
Πολύ όμορφη και ζεστή βραδιά, πλημμυρισμένη με το χαμόγελο της Τέσυς, τη ζεστή φωνή της κυρίας Οικονόμου που ζωντάνεψε τους ήρωες του βιβλίου και τη μοναδική παρουσίαση του Πορτρέτου της σιωπής από την Πασχαλία Τραυλού. Πάντα επιτυχίες!!!
Ο χρήστης marilise είπε…
συγχαρητήρια κοριτσάκι εύχομαι πάντα τα καλλίτερα !!!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κ. Μπάιλα ήθελα να σας συγχαρώ ΄προσωπικά για το εξαίρετο βιβλίο σας και επίσης για την παρουσίαση που κάνατε στο ΕΝΑΣΤΡΟΝ. ήμουν εκεί και θαύμασα την αγάπη των αναγνωστών σας! κυριολεκτικά με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσα την προβολή βίντεο με τις φωτογραφίες σας!
Θερμά συγχαρητήρια.
Γεράσιμος Αριστέας
Ο χρήστης ilianna είπε…
ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΚΟΗΘΕΣ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΝΤΑ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΝΤΑ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ" ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΣΑΣ ΕΞΕΛΑΒΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΑΦΟΥ ΤΟΣΟ ΕΓΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΜΕΙΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΠΛΑ ΤΟΝΙΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΝ ΣΕ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΑΔΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΤΑ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΓΕΝΗ,ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΟΨΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩ.Α ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΩ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ.ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΣΑΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ "ΚΥΡΙΩΝ" ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΝΤΑ, ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ( ΟΤΙ ΠΆΣΧΕΙ ΑΠΌ ΣΟΒΑΡΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΙΑ) ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΡΕΠΗ ΣΧΟΛΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΙ.ΜΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΜΑΝΤΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΩΡΩ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ "ΤΟΥΠΕ" ΚΑΙ ΥΦΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ,ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Ή ΛΑΘΟΣ ΑΠΛΑ ΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΕΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΔΩΚΑΤΕ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ "ΧΑΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΦΤΙΑ" ΑΛΛΑ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙΤΕ ΩΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ.ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΗ.ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΙΕΣ.
Ο χρήστης Τέσυ Μπάιλα είπε…
Κυριολεκτικά έχω μείνει άναυδη με την έκταση που έχει πάρει η έκφραση της προσωπικής άποψης της Λένας Μαντά για το βιβλίο μου, επειδή περίμενα ότι στο χώρο του βιβλίου τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Σαφέστατα έχει δικαίωμα να εκφέρει τη γνώμη της και πρώτη απ' όλους εγώ θιοθετώ τη γνωστή ρήση περί σεβασμού της προσωπικής άποψης κι αυτό ισχύειγια όλους εφόσον μιλούν επώνυμα, καλοπροαίρετα και κόσμια.
Δεν γνωρίζω τους ανώνυμους και γι αυτό το λόγο δεν μπορώ να αναλάβω καμιά ευθύνη για τις δικές του πράξεις.
Στη δεύτερη έκδοση του βιβλίου πράγματι διορθώθηκαν κάποια λάθη τυπογραφικά που εκ παραδρομής είχαν γίνει. Ωστόσο, πάντα με θλίβει όταν ένα βιβλίο γίνεται αντικείμενο τέτοιων σχολιασμών, πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για το δικό μου.
Επειδή πάντα πίστευα ότι όλοι μας χαρακτηριζόμαστε τελικά από τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε και πολύ περισσότερο από τα γραφόμενά μας θα παρακαλούσα να σταματήσει η τόσο χαμηλού επιπέδου ανταλλαγή απόψεων.
Ευχαριστώ πολύ
Ο χρήστης Τέσυ Μπάιλα είπε…
Αγαπητή Ιλιάννα ελπίζω την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς το ιστολόγιό μου να είναι για έναν καλύτερο λόγο. Όσο για τους πορωμένους αναγνώστες μου που αναφέρεις, απλώς αντέδρασαν όπως εσύ όταν μου έστειλες τη γνώμη σου.
σ ευχαριστώ πολύ πάντως
Ο χρήστης Τέσυ Μπάιλα είπε…
κ. Πέτροβιτς η επίσκεψή σας εδώ με τιμά βαθιά, σας ευχαριστώ πολύ!
Ο χρήστης Τέσυ Μπάιλα είπε…
Θωμά μου σ ευχαριστώ που ήρθες και τη δεύτερη φορά στην παρουσίαση και χαίρομαι πολύ που σου άρεσε
Ο χρήστης Τέσυ Μπάιλα είπε…
Θάλεια και Marilise ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!

κ. Αριστέα χαίρομαι που σας άρεσαν οι φωτογραφίες όσο και το βιβλίο. Είναι άλλωστε ένας άλλος τρόπος να εκφράσω τα ίδια πράγματα.

Νατάσα μου σ ευχαριστώ που ήρθες αν και είχες τόσα προβλήματα. όσο για την κ. Οικονόμου τι να πω! η ανάγνωσή της θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων μας!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δε μπορώ να πώ ότι έχω ασχοληθεί με το βιβλίο σας. Η αλήθεια είναι ότι με κινητοποίησε η κριτική που διάβασα στο ιστολόγιο της κ. Μαντά και η οργισμένη αντίδραση της ilianas. Θα ήθελα να πω δυό λόγια όχι για το περιεχόμενο του έργου σας αλλά για την κριτική.
Φρονώ, λοιπόν ότι οποιαδήποτε κριτική όσο καλή ή κακή κι αν είναι θα πρέπει να αποσκοπεί πρώτον στον έπαινο του συγγραφέα για τον κόπο του, δεύτερον στην εκθείαση των θετικών στοιχείων του έργου του και τρίτον στη επισήμανση των -τυχόν- ατελειών. (αυτό το τρίτο στοιχείο καλό θα ήταν στα πλαίσια της συναδελφικότητας να είναι περισσότερο σε ιδιωτικό και όχι σε δημόσιο πεδίο, και μάλιστα μέσα από ένα πολυδιαφημισμένο ιστολόγιο). Η επισήμανση των ατελειών στην επιμέλεια ενός έργου, στοιχίζει όχι στον συγγραφέα, αλλά στους επιμελητές και στον εκδοτικό οίκο. Οπότε, καλο θα ήταν να μην δυσφημίζονται οι εργαζόμενοι, γιατί τότε θα οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι ή δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, οπότε και στα βιβλία της κ. Μαντά αστόχησαν, ή ότι κάνουν καλή δουλειά, οπότε η κριτική (σε αυτό το σημείο αστοχεί). Η επισήμανση της προσωπικής άποψης ενός συγγραφέως για ένα έργο κάποιου άλλου συναδέλφου του ενέχει τον κίνδυνο είτε της εγωπαθούς κριτικής είτε της προσωπικής εμπάθειας ( ας θυμηθεί η κ. Μαντά την κριτική Κούρτοβικ για το έργο της). Και ας μην κρύβεται πίσω από τον μέσω marketing τίτλο της γυναίκας συγγραφέως του 2009, γιατί θα πρέπει να σκεφτούμε τότε,όλοι, σοβαρά, πόσο ένας τέτοιος θεσμός αναδεικνύει αυτούς που αξίζουν και όχι αυτούς που "κάποιοι" προωθούν υπηρετώντας το Μαμωνά.
Ο χρήστης ilianna είπε…
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΞΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΝΤΑ.ΘΕΩΡΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΡΘΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΙΠΟΥΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΟΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΚΑΛΗΣ ΔΙΑΓΩΓΗΣ ,ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΙΟΤΙ ΕΞΕΛΑΒΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΩΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΩΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΝΤΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ,ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΔΩ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ,ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΤΑ , ΔΕΝ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΗΡΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΤΗΤΑ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
Υ.Γ:ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΕΠΙΣΚΕΦΘΩ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΗΛΙΑΝΝΑ!
Ο χρήστης Μαρία Πόντη είπε…
κ.΄Μπάιλα, γεια σας, είδα κι εγώ τα σχόλια που έγιναν. Το βιβλίο σας είανι πολύ καλό και μας ταξιδεύει. Εγώ το διάβασα δευτερη φορά. το τέλοςτου πολύ μαγικό.
στενοχωρήθκα που είδα ότι η κ. Λένα είπε ΄κάτι άλλο. Σα να εψαχνε να βρει κάτι να πει μετά. Σας άρεσε το ποίημα του κ. Σουρή; ήταν πολύ καλό κ με χιούμορ και νομιζω άρεσε και στη κ. Λένα.
καλή επιτυχία στΒ έκδοση του βιβλίου σας. Πότε με το καλό το δεύτρερο να το διαβάσουμε;
Ο χρήστης Άρης Αποστολάκης είπε…
Τέσυ μου συγχαρητήρια για την παρουσίαση. Λυπάμαι ειλικρινά που δεν μπόρεσα να είμαι εκεί αλλά η κάταστασή μου δεν μου το επέτρεπε (θα σου πω απο κοντά). Την αγάπη μου όμως για το βιβλίο σου την ξέρεις και στην έχω εκφράσει άρα πιστεύω ότι θα με συγχωρέσεις!
Με αγάπη
Άρης Αποστολάκης
Ο χρήστης Τέσυ Μπάιλα είπε…
Αγαπητή Ηλιάννα, είσαι πάντα ευπρόσδεκτη και θα περιμένουμε με πολλή χαρά σχόλιά σου!

Μαρία Πόντη, το δεύτερο βιβλίο γράφεται κι ελπίζω να το αγαπήσεις όσο και το Πορτρέτο!

Αγαπητέ Ανώνυμε,συμφωνούμε σε αρκετά σημεία. Ελπίζω όμως να ασχοληθείς και με το ίδιο το βιβλίο μου τώρα.

Άρη μου η παρουσίαση πήγε πολύ καλά. Ελπίζω να μην υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και δεν ήρθες. Θα τα πούμε τηλεφωνικά. Γνωρίζω την αγάπη σου και σ ευχαριστώ πολύ!
Ο χρήστης EditorInCliff είπε…
Καλή συνέχεια Τέσυ μου με το βιβλίο! Δεν μπόρεσα δυστυχώς να έρθω στην παρουσίαση λόγω μαθήματος όπως σου είχα πει. Φαίνεται όμως πως ήταν πολύ όμορφα!
Φιλιά!


Α.Φ.
Ο χρήστης Τέσυ Μπάιλα είπε…
πυροτεχνουργέ, όλα ήταν πολύ όμορφα αν και έλειπαν αυτή τη φορά δυο εκλεκτοί φίλοι! Το σχόλιο σου εδώ μου έδωσε μεγάλη χαρά!
Ο χρήστης Smaragdenia είπε…
Πριγκίπισσά μου ήταν πράγματι όλα υπέροχα, ζεστή ατμόσφαιρα γεμάτη συγκίνηση. Ναναι πάντα καλοτάξιδο το βιβλίο σου κι ευλογημένο, όπως κι εσύ ομορφούλα.
φιλιά πολλά
Σμαραγδή
Υ.Γ. Την προηγούμενη φορά που ΔΕΝ ήρθα, ας ΟΨΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΠΟΦΟΡΙΑΑΑΑΑΑΑ....φιλάκια
Ο χρήστης marilise είπε…
αν βρίσκεσαι στο ΕΑΠ Πειραιά , μπορεί και να συναντηθούμε απο κοντά τον Μάιο ... Συνέχισε με το κεφάλι ψηλααααα !!!!!
Ο χρήστης Τέσυ Μπάιλα είπε…
αγαπητή μου MARILISE, είμαι στο ΕΑΠ Πειραιά! θα χαρώ πολύ να γνωριστούμε.
φιλιά πολλά
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Tο "Πορτρέτο της Σιωπής" αποτελεί ένα πραγματικό λογοτεχνικό αριστούργημα!! Είμαι ένας άνθρωπος που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει δίπλα στο Άγιο Όρος,συγκεκριμένα την Ουρανούπολη που αποτελεί τη "γέφυρα επικοινωνίας" με αυτό. Το Άγιο Όρος είναι ένας ιερός τόπος που ως γνωστόν μόνο άνδρες μπορούν να επισκεφθούν. Ωστόσο η Τέσυ καταφέρνει να αποτυπώσει με έναν περίτεχνο τρόπο ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια,απο τα τελετουργικά μέχρι τα δέντρα της μονής!! Οι περιγραφές της είναι απίστευτα ρεαλιστικές και πετυχημένες!!!
Μέσα απο το βιβλίο καταφέρνει να "πλάσει" έναν ήρωα άπαιχτο στην Ελληνική λογοτεχνία. Eπίσης ξεφεύγει απο την ερωτική ιστορία που κατα κόρον παρουσιάζεται σ'αυτή.
Ίσως για κάποιους το "Πορτρέτο" να μην έχει το happy end που περίμεναν,γι'αυτό το λόγο όμως διαφέρει απ'όλα τ'άλλα βιβλία!! Διαβάζοντας το προσεκτικά κάποιος θα δεί οτι το τέλος είναι ευχάριστο...κι'αυτό γιατί επέρχεται η κάθαρση η λύτρωση για τον κάθε ήρωα ξεχωριστά!
Ο Χριστόφορος "φεύγει" δίπλα σ'αυτό που αγάπησε πιο πολύ στη ζωή του..,τη θάλασσα... και κάνει την "εμφάνιση" του στο τέλος του βιβλίου. "Εμφανίζεται" στην κόρη του σε μια σημαντική γι'αυτή βραδιά.....,έστω κι'αν ποτέ δεν την γνώρισε απο κοντά...
Παράληλλα η Αγγελίνα τον νιώθει κοντά του...,τον βλέπει μα κυρίως ο πατέρας της "ζει" μέσα απο τη μελωδία που έγραψε σε εκείνο το χαρτάκι χρόνια πριν... Είναι ένας μυστικός κώδικας που τους συνδέει...
Η Κατερίνα και ο Στρατής αγαπιούνται πραγματκά και κυρίως στον δεύτερο τονίζεται η αναγνώριση απο την κόρη του για την αγάπη και την φροντίδα που της έδειξε όλα αυτά τα χρόνια..
Η Μαρίνα αποφασίζει να διαγράψει το παρελθόν της ......και να κάνει μια καινούρια αρχή έστω και μετά απο τόοοοσα χρόνια...
Ακόμη και ο πατέρας Ευδόκιμος λίγο πριν "φύγει" είχε εξομολογηθεί στον Χριστόφορο τον κρυφό του εφηβικό ερωτα...και μ'αυτό τον τρόπο "ξορκίζει" το παρελθόν του...

Χαίρομαι που υπάρχουν βιβλία σαν κι'αυτο που αποτελούν πραγματικά λογοτεχνικά στολίδια!! Εύχομαι στη Τέσυ και προσωπική μου φίλη πια, καλές εμπνεύσεις και να μας ταξιδεύει μ'αυτό τον μοναδικό τρόπο που η ίδια ξέρει!!
Να είσαι πάντα καλά φίλη μου!!!

Σπύρος Αθανασίου
Χαλκιδική
Ο χρήστης karizoni είπε…
Μπράβο , συγχαρητήρια.Θα τα πούμε και στη Θεσσαλονίκη.
Ο χρήστης Τέσυ Μπάιλα είπε…
Σπύρος Αθανασίου: σ ευχαριστώ πολύ για την τόσο εύστοχη κριτική που μου έτσειλες και τα τόσο κολακευτικά σου σχόλια! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το βιβλίο μου κι αγάπησες τον Χριστόφορο!
Ο χρήστης Τέσυ Μπάιλα είπε…
κ. ΚΑΡΙΖΩΝΗ,
με τιμά βαθιά η παρουσία σας στο ιστολόγιό μου, μα περισσότερο η το γεγονός ότι θα παρουσιάσετε εσείς ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ στην 7η Διεθνή΄Εκθεση Θεσσαλονίκης στις 25-4-10.
σας ευχαριστώ πολύ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Τις νύχτες έπαιζε με τις σκιές από τον Δημήτρη Κώτσο

ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΙΣ ΤΑΝ ΠΟΛΙΝ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ